Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2016. július

A Korrupciókutató Központ Budapest most megjelent nemzetközi felmérése alapján az derült ki, hogy a brit önkormányzatok honlapjai a leginkább átláthatóak, ott a képviselő-testületek tagjai nyíltabban vállalják a döntéseik következményeit, mint a francia, német vagy magyar önkormányzatoknál.

Rekordszintű részvétellel zárult az Állami Számvevőszék 2016. évi Integritás-felmérésének adatfelvételi szakasza. A megadott határidőig 2943 költségvetési szervezet regisztrált az ÁSZ informatikai rendszerében, amely minden korábbinál magasabb részvételt jelent. Az ÁSZ idén hatodik alkalommal méri fel a magyar közszféra korrupció kockázatait és térképezi fel az intézmények korrupcióval szembeni védettségét.

Az ellenzék szerint megbukott a szemétszállítás április 1-jétől hatályba lépett államosítása. Ezzel szemben a kormányzat azt állítja, minden rendben lesz, a számlázások terén tapasztalható késedelem nem fog komolyabb gondot okozni.

Folytatni fogják az önkormányzati vállalatok ellenőrzését – jelentette ki az Állami Számvevőszék alelnöke azon a sajtótájékoztatón, amin három hulladékkezelő és egy távhőszolgáltató cég ellenőrzéséről szóló jelentéseket hozta nyilvánosságra az ÁSZ. Warvasovszky Tihamér elmondta, hogy 2015 januárja óta már 60 önkormányzati távhőszolgáltató és hulladékkezelő cég ellenőrzését zárták le.

Július elsejével az államhoz került a kéményseprő-szolgáltatás. A lépéssel úgy tűnik főként a kormányközeli vállalkozók jártak jól, a kéményseprők nem. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) népszavazási kezdeményezését ugyanis komolyabb indoklás nélkül utasította el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Bár Tarlós István főpolgármester sikerként könyvelte el, hogy az Európai Unió (EU) által nyújtott hitelből fedeznék a 3-as metró infrastrukturális felújítását, az MSZP szerint ezzel Budapest adóssága mintegy százmilliárd forintra emelkedne. Lázár János szerint az Európai Bizottság (EB) ötlete volt az egész.

Noha a Városliget Zrt. műszaki igazgatója kijelentette, sosem volt tervbe véve a Liget beépítése, számos civil szervezet és ellenzéki politikus szerint a látványtervek hiteltelenek, mert az ott ábrázolt zöldövezet csak évtizedek múlva jöhet létre. Tarlós István politikai hátsó szándékot lát a tiltakozások mögött.

Még a népszavazást sem kellett kiírni, már az aláírásgyűjtés után elállt korábbi tervétől a kaposvári önkormányzat, miszerint 2018-ra 16,8 milliárd forintból gumihulladék-feldolgozó üzemet építettek volna fel a somogyi megyeszékhelyen. Kritikusok szerint a beruházás egészségügyi kockázatokat rejtett.

Lassan fél éve tart a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és a pécsi önkormányzat között kialakult perlekedés. Az viszont továbbra sem világos, melyikük kerül majd ki győztesen a csetepatéból. Cséplő Petra, az igazgatóság elnöke mindenesetre reméli, hogy „Magyarországon van jogállam, és ez határt szab a helyi érdekkörök” uralmának.

A 10 és 18 év közötti fiatalok elsősorban a biztonságos településeket tartják gyerekbarátnak, de fontos számukra az is, hogy beleszólhassanak az őket érintő döntésekbe - ez derült ki abból a kutatásból, amelyet az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány megbízásából készített a GfK Hungária Piackutató Intézet.

  Következő