Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2016. június

Noha azt a Miniszterelnökséget vezető Lázár János is elismerte, hogy az önkormányzati tisztviselők joggal érzik úgy, kimaradtak a béremelésből, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetét (MKKSZ) ez nem hatotta meg: újabb sztrájkra készülnek a tisztességes bérekért.

Megindult az e-közigazgatás fejlesztése, egységesítik az állami informatikai rendszereket és hamarosan jöhetnek az okos városok. A fejlesztésekre szükség is volt, hiszen ahogy Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke fogalmazott: a mindenkori kormányok a bürokrácia foglyai.

Az oktatási államtitkár szerint szeptembertől egy stabilabb, napi problémáktól mentes, új oktatási rendszerrel találkozhatnak a pedagógusok, a szülők és a diákok. Az LMP és az MSZP ellenben úgy látja: bukásként kell értékelni azt, amit a kormány az oktatáspolitika terén tett. Az ellenzék mellett több fideszes helyhatóság is tiltakozott az átalakítások miatt.

Június végén levélben tájékoztatta a tanárokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a köznevelési kerekasztal eredményeiről. A pedagógusok sztrájkbizottsága szerint az írásban foglaltak többsége nem több puszta ígéretnél. Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója pedig úgy látja: a kormány átvágta a pedagógusokat.

Noha a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint rémhír, hogy leállhat a szemétszállítás az ország egyes településein, Gödöllő polgármestere a napokban úgy nyilatkozott: az érintett cégeknek azonnali előlegre van szükségük.

Júliustól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) veszi át az ország 1835 településén a kéményseprő-szolgáltatást - közölte az szervezet szóvivője. Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke szerint a Belügyminisztérium (BM) családok ezreinek halálos ítéletét írta alá az átalakítással.

Utolsó pillanatban született a döntés, miszerint a kormány mégis támogatja a hármas metróvonal járműpótlásával járó esetleges többletköltségek fedezetét. Bár még így is sok a bizonytalanság, az ellenzék szerint az már biztosra vehető, hogy a "fideszes oligarchák" jól járnak majd a projekttel.

Bár a kormány jövőre minden eddiginél többet, mintegy 21 milliárd forintot fordít turisztikai fejlesztésekre, ezzel párhuzamosan csökkenti az idegenforgalmi adó mellé járó állami kiegészítést is. A Balatoni Szövetség (BSZ) szerint a döntéssel tönkreteszik az üdülőrégió településeit.

A június közepén kezdődő vakációval egy időben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idén is meghirdette az úgynevezett Nyári diákmunka programot. A projekt keretében a 16 és 25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget a helyi önkormányzatoknál, illetve az önkormányzati fenntartású intézményeknél.


  Következő