Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2016. november

Magyarország jól tárgyalt és komoly uniós forrásokhoz juthat 2014-20 között – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az LMP szerint azonban a kormány mindent elront, amit el lehet rontani az uniós pénzek elosztásánál: a rendszert a korrupció, a kiszámíthatatlanság és a függőség jellemzi.

A napokban zárult az adósságkonszolidációban nem érintett önkormányzatok támogatását célzó kormányzati program. Bár a pályázók egy része csak jövőre kapta volna meg az odaítélt összeget, a gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, hogy még az idén átutalják a pénzt – közölte a Belügyminisztérium (BM).

A befektetéssel érintett önkormányzatokról szóló első jelentését novemberben hozta nyilvánosságra ma az Állami Számvevőszék. Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a befektetésekkel kapcsolatos döntések szabályszerűtlen előkészítése és végrehajtása következtében a közvagyon biztonságos, körültekintő befektetése nem volt biztosított egyik önkormányzatnál sem.

Egy nemrégiben lezajlott konferencián több kormányzati szereplő is kiemelt jelentőségűnek nevezte a közszféra átláthatóságát. Eközben a Transparency International kutatása azt mutatja, hogy a magyarok többsége szerint a korrupciós helyzet folyamatosan romlik, és elégtelennek tartják a kormány intézkedéseit. Az eDemokrácia Műhely Egyesület viszont az önkormányzatokat hívja a Száz százalékban átlátható önkormányzatok klubjába.

November 30-án megállapodás született a szociális ágazat sztrájktárgyalásán, így a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) visszavonta a december 5-ére meghirdetett országos szervezésű sztrájkot.

Noha Palkovics László oktatási államtitkár szerint megszűntek az iskolák finanszírozásával kapcsolatos "ügyek", az MSZP mégis úgy látja: a Klik megbukott, hiszen kiderült, hogy sem olcsóbb, sem jobb, sem hatékonyabb nem lett az intézmények működése.

A tanodák, mint a tanulást segítő egyik sikeres forma, szeretnék elérni, hogy ne esetlegesen, pályázati úton juthassanak csak támogatáshoz, hanem legyen számukra normatív a finanszírozás. A kormányzat elfogadni látszik ezt az érvelést, az LMP pedig javaslatot nyújt be a parlamentben, hogy mihamarabb rendeződjön ez a kérdés.

Bár a pályázók száma drasztikusan növekedett, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint ebből nem szabad azt a következtetést levonnunk, hogy nagyobb lenne a szegénység Magyarországon. Az mindenesetre tény, hogy már tavaly 185 ezer család élt a szociálistüzelőanyag-támogatással.

Novemberben a szálló por magas koncentrációja miatt több hazai településen is egészségtelennek nyilvánították a levegőt. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint a légszennyezés fő előidézője, hogy a magyar lakosság egyre nagyobb arányban éget fát, lignitet, barnaszenet, sőt nemegyszer hulladékot is.

A hideg idő beálltával már a november végi napokban megemelkedett a hajléktalan embereknek fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága - közölte a Menhely Alapítvány. A szakemberek szerint képesek menedéket nyújtani minden rászoruló embernek.

  Következő