Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. április

Több, mint 54 milliárd forinttal tervezi emelni a helyi önkormányzatok előirányzatát az ideihez képest a kormány a jövő évi költségvetésről szóló előterjesztésében, amelyet május 2-án nyújtottak be az Országgyűlésnek.

Három forrásból érkezik pénz a különféle beruházásokra: a Modern városok programból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásaiból, valamint a vidékfejlesztési keretből. A megyék több tízmilliárd forintos fejlesztésekkel számolhatnak a következő években.

A megyei jogú városok fejlesztési elképzeléseit támogató Modern Városok program 22. állomásaként Győrbe érkezett. Az ellenzéki pártok nem látnak garanciát az ígéretek megvalósulására, és időnként a célokat is elhibázottnak látják.

Kormány szerint változtatásokra van szükség a hulladékgazdálkodás jogszabályi környezetében, egyebek közt a stabilitás biztosítása, a közszolgáltatás folyamatos, zavartalan ellátása és az egységes színvonal biztosítása érdekében. Az ellenzék azonban úgy látja ez egy újabb eszköz a jelenleg is nehezen működő rendszer teljes szétveréséhez.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény módosításáról vitáztak a képviselők április végén az Országgyűlésben. Noha a kormány szerint a törvény módosítása csak a rezsicsökkentés védelmét célozza, az MSZP borzasztónak nevezte az előterjesztést, és úgy látja: tanúi lehetünk a cégek kivéreztetésének.

Négymilliárd forintból építené ki a kabinet az önkormányzatok hatékonyabb működését segítő új információs rendszert – közölte a Belügyminisztérium (BM) államtitkára. Pogácsás Tibor szerint a projekt célja egy olyan webes felület létrehozása, amely egyszerűsíti a kommunikációt a kabinet és a települések között.

Több, a fővárosi közszolgáltatás területén működő szakszervezet helyezett kilátásba sztrájkokat a bérhelyzetük javításáért. Mind a BKV, mind a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. és a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) követelései eredményre vezettek, és bérmegállapodással értek véget a tárgyalások.

Elfogadta a római-parti védmű part menti nyomvonalon történő megépítését a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármester azt kérte, ne vonják kétségbe, hogy a legjobb szándék vezérli őket. A FÁK a Rómain csoport és a Greenpeace szerint több mint ötvenezer lakos élete és vagyonbiztonsága múlhat a rossz döntésen.

Több mint 1,2 milliárd forint fordítható idén a Tanyafejlesztési program finanszírozására – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára. Az önkormányzati konstrukció ráadásul lehetőség nyújt a településeknek tanyagondnoki szolgálataik fejlesztésére és vízminőségi vizsgálatok elvégzésére.

Több hiányosságot és szabálytalanságot talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 19 megyei múzeumnál elvégzett felmérése során, amelynek tapasztalatait és eredményeit átfogó elemzés keretében összegezte.

  Következő