Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. augusztus

Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A kormány mindennel elégedett, a pedagógusok érdekvédelmi szervezetei élesen kritizálnak.

A kormány családbarát politikájának részeként idén több mint száz óvoda újul meg – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ezzel szinte párhuzamosan jelentette be a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, hogy összesen egymilliárd forintra pályázhatnak azok a települések, amelyeken jelenleg nincsen bölcsődei ellátás.

Szeptember 1-jén indult el a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig, a rendelkezésre álló keretösszeg mintegy 300 milliárd forint. Eközben az ország több régiójában zajlanak már komoly fejlesztések, amelyek az idegenforgalom élénkítését szolgálják.

Az évtized végéig mintegy tízmilliárd forint áll rendelkezésre a kerékpáros úthálózat fejlesztésére – jelentette be augusztus közepén Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Idén már 27 tervezési szerződést írt alá a kormány.

A napokban bejelentkezett Székesfehérvárral együtt már nyolc hazai önkormányzat pályázik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre. A titulust 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti majd. Az, hogy végül melyik két településre esik a választás, csak a jövő év végén tudjuk meg.

A pécsi önkormányzat irányítását egy új döntéshozó elnökség segíti a jövőben – tudta meg a Pécsma.hu. Az ellenzék úgy látja: Páva Zsoltot, Pécs fideszes polgármesterét egyszerűen gyámság alá helyezték. Azt ráadásul az odalátogató Orbán Viktor miniszterelnök is elismerte, hogy a város nincs könnyű helyzetben.

A település gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében aláírásgyűjtést indult Martfűn a januárban megszűnő sörgyártás miatt. A kezdeményezést fonák módon a térség fideszes országgyűlési képviselője is támogatja, aki a Csíki sör ügyében még bojkottálta a Heineken termékeit.

Egyhangúlag fogadta el Budapest 2017 és 2021 közötti időszakra vonatkozó környezeti programját, valamint a főváros zöldfelületi rendszerének fejlesztési koncepcióját a Fővárosi Közgyűlés.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember végi ülésére terjeszti be a főpolgármester a Lányi András író, filozófus által készített, a csillaghegyi-öblözet árvízvédelmére vonatkozó javaslatot, amely élesen ellenzi a mobil gátat. Közben a választási bizottság elutasított egy népszavazási kérelmet.

Tovább egységesítik a közigazgatás informatikai rendszereit - jelentette be a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. igazgatója. Eközben azt ígérik, hogy következő tanév végére minden köznevelési intézményt is ellátnak szélessávú internet eléréssel.

  Következő