Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. január

Ritka pillanat, amikor az ellenzék és a kormánypártok is ugyanazt követelik: induljon átfogó vizsgálat az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) napokban publikált jelentése kapcsán. A szervezet szerint a korrupcióval és szabálytalansággal érintett szerződések összege több mint 272 milliárd forint.

Szinte egy időben jelent meg a Transparency International (TI) éves jelentése és az Állami Számvevőszék hasonló témájú tanulmánya. A TI szerint Magyarország az 57. a korrupciós világrangsorban a tavalyihoz viszonyítva hét helyet csúszva vissza. Míg az ÁSZ arra figyelmeztet, hogy a kisebb önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok jelentős része a legalapvetőbb ellenőrző rendszereket sem hozta létre a korrupció megelőzéséért, de a nagyobb társaságok némelyike sem épített ki erős védelmet a korrupcióval szemben

Miközben a Fővárosi Közgyűlés már a budapesti olimpia helyszíneiről is döntést hozott, a Demokratikus Koalíció (DK) szerint egész Magyarország csődbe menne a rendezéssel. A Lehet Más a Politika (LMP) képviselői egyenesen őrültségnek nevezték az ötletet és a város visszalépését kezdeményezték.

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester megállapodása ráirányította a figyelmet a Modern Városok programra. Immár húszra emelkedett a projektbe bevont városok száma és az odaígért pénz összértéke mintegy 2500 milliárd forint.

Január végén döntött a közgyűlés a fővárost és a kerületi önkormányzatokat megillető források idei megosztásáról. Így a kerületeknek 110, a fővárosi önkormányzatnak pedig 129,4 milliárd forint jutott. Az MSZP úgy látja: évről évre egyre elfogadhatatlanabb a törvény által "konzervált" helyzet.

A Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) az ágazatban dolgozók bérrendezéséért és a közművelődési intézmények megfelelő támogatásáért tartott demonstrációt január 21-én. Néhány nap múlva bejelentette a kormány, hogy a januári fizetésekkel, február elején utalják az állami és önkormányzati fenntartású kulturális intézmények közalkalmazottainak 15 százalékos illetménypótlékát.

Alkotmányellenesek a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény közigazgatási felsőbíróságra vonatkozó rendelkezései - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab, összhangban Áder János köztársasági elnök indítványával. A Fidesz bejelentette, hogy még februárban kijavíthatják a közigazgatási perrendtartással kapcsolatban megfogalmazott formai hibát. Az MSZP fideszes pártbíróságnak nevezte az elképzelést.

Az üzemméret csökkenésével romlik a hulladékgazdálkodás szabályszerűsége és a tulajdonos önkormányzatok többsége a társaságok feladatellátását nem tudja szabályszerűen kontrollálni, ami hozzájárult a társaságok tevékenységében rejlő működési kockázatok növekedéséhez - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzéséből.

A hideg idő beköszöntével ismét a figyelem középpontjába kerültek a hajléktalanok. Noha az államtitkár szerint az ellátórendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezen a télen már 145-en váltak a hideg áldozatává. A Magyar Szociális Fórum szerint az előző évekhez képest az életvesztés „erősen emelkedő“ tendenciát mutat.

Manapság a települések sem hagyhatják figyelmen kívül az új digitális trendeket, ha kapcsolatban szeretnének maradni a fiatalokkal. Az egyik ilyen előrejelzés szerint például idén jelentősen csökken a közösségi oldalak népszerűsége, míg az úgynevezett chatrobotok a helyhatóságok számára is fontossá válhatnak.

  Következő