Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. október

Várhatóan sokkal drágább lesz a magyar városokat fejlesztő program, mint amivel eddig számoltak – jelentette ki Kósa Lajos, a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter. Eközben az ellenzék szerint az ígéreteknek még a töredékére sincsen elég pénze a kormánynak.

Az ügyintézési idő és az adminisztrációs terhek csökkentését lehetővé tevő, tízmilliárd forintos költségvetésű informatikai fejlesztési projekt indult a kormányhivatalokban - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára. De jelentősen nő a nyilvános a digitális pontok száma is.

Szinte minden településre érvényes, alapvető kérdést vetett fel a békéscsabai közgyűlésben nemrég lezajlott fiaskó. Vajon hatékonyabb-e a városüzemeltetés egy önkormányzati cégen keresztül? Noha a helyi Fidesz szerint a válasz egyértelmű igen, a város polgármestere jogos aggályokat fogalmazott meg az eset kapcsán.

Megkezdődött a köztulajdonú gazdasági társaságok integritás felmérése, melyben az Állami Számvevőszék az állami és önkormányzati gazdasági társaságok korrupciós kockázatait és integritási kontrolljainak kiépítettségét térképezi fel.

Közel 100 milliárd forint áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre 2020-ig – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára október végén. Szintén nemrég derült ki az is, hogy 2018-tól feladatalapúvá válik a finanszírozás, így az önkormányzatoknak kevésbé lesz ráfizetéses a bölcsődék működtetése.

Noha az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára szerint a kormány nemzetstratégiai kérdésként tekint a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására, az MSZP számításai alapján 208 ezer rászoruló gyermekből 100 ezer nem kap napi egy tál meleg ételt sem az őszi szünetben.

A helyi klímastratégia kidolgozása során megfogalmazott célok eléréséhez uniós forrásra is lehet majd pályázni – tudtuk meg Fegyveres-Fiskál Gábor, a Dipol Humánpolitikai Intézet ügyvezető igazgatójától.

Október legvégén ismét a kötelező kéményellenőrzés megszüntetése mellett szavazott az Országgyűlés. Áder János államfő szerint az önkéntes rendszer a biztonsági szint radikális csökkenését jelenti. Az MSZP szintén úgy látja: a javaslat "aljas indokból" veszélyezteti a magyar emberek életét és vagyonbiztonságát.

A kormány úgy ítéli meg, mindent megtettek annak érdekében, hogy most, november elején el tudják mondani: a felkészülés eredményeként senki nem kényszerül majd arra, hogy a hidegben közterületen éjszakázzon.

Népszavazást kezdeményez a VII. kerületi képviselő-testület a városrész szórakozóhelyeinek éjszakai nyitva tartásáról. Noha a helyi referendumot mindenképp megtartják, a lakosok nem remélnek sokat. Már csak azért sem, mert a bulinegyedben számos Fidesz-közeli vállalkozó is működtet vendéglátóhelyet.

  Következő