Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. szeptember

Kósa Lajos a Fidesz-KDNP frakcióvezetői posztjáról leköszönő képviselő új tisztséget kapott, ő lett a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Karácsony Gergely, a Párbeszéd párt vezetője szerint a Modern Városok Program egy választási lufi, mert óriási összegekről beszélnek a kampányban és minimális összegekről a választás után.

Az állami turizmusirányítás célrendszerét és eszközrendszerét 2030-ig meghatározó alapdokumentumot a kormány honlapján tették közzé. A dokumentumot szeptember végéig lehetett véleményezni.

Sosem látott figyelem irányult a Balatonra ezen a nyáron, nőtt a vendégforgalom, és bővült a programok száma is. A jelenlegi uniós ciklusban több mint 250 milliárd forintnyi uniós forrást sikerül szereznie az üdülőövezetnek.

Lezárult a fővárosi II., IV., VI. kerületi és az érdi városgazdálkodási társaság 2012 és 2015 közötti gazdálkodásának ellenőrzése. A II. és IV. kerületnél a vagyongazdálkodás megfelelő volt, a másik két társaságnál azonban nem volt szabályszerű - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A magyarok 52 százaléka ugyanazon a településen, 23 százaléka ugyanabban a megyében lakik, mint a születésekor, a lakóhely stabilitása a községek lakóira inkább jellemző, mint a városiakra - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavaly ősszel végzett kis népszámlálásának adataiból.

Megyeátnevezési lázban ég Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Azt szinte már biztosra vehetjük, hogy Csongrád neve a jövőben Csongrád-Csanád lesz, Nógrád esetén viszont még maradtak kérdések. Az MSZP szerint inkább arról kellene beszélni, hogy a kormány kiüresítette a megyei önkormányzatok működési mechanizmusát.

Szeptemberben tovább folytatódott a pécsi önkormányzat kálváriája. A testület a költségvetési hiány kezeléséről szóló konszolidációs tervről és egy tényfeltáró bizottság létrehozásáról is döntést hozott. Az ellenzék ugyanakkor a képviselő-testület azonnali feloszlatását és új helyhatósági választások kiírását követeli.

Stratégiai partnerként a kormány több mint egymilliárd forint támogatást biztosít a polgárőrségnek – árulta el Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Bár elmondása alapján a szervezet aranykorát éli, kritikusai szerint a polgárőrség sok esetben túllépi hatáskörét, és működése egyre kevésbé egyeztethető össze a hatályos jogrendszerrel.

Szeptember végén megerősítette korábbi döntését a római-parti védműről a Fővárosi Közgyűlés. Ráadásul a főpolgármester szerint "hazudnak a népnek" azok, akik a tervezet ellen vannak. Az MSZP ezzel szemben úgy látja, hiába szavazza meg "agyatlan zombi módjára" a fideszes többség a Garancsi-gát terveit, már látszik, hogy Óbuda vezetése sem akarja azt.

Szeptember végén szavazta meg az Európai Parlament (EP), hogy a települések főterein, parkjaiban és múzeumaiban Európa-szerte nagysebességű és ingyenes internethálózatot épüljön ki. A projektre mintegy 120 millió eurót különített el az unió. A pályázatok pedig már 2018 elején megnyílhatnak.

  Következő