Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Javult a Csongrád megyében élők biztonságérzete

Az elmúlt években jelentős lépéseket sikerült tenni a közbiztonság javítása érdekében – jelentette ki Lázár János a Csongrád Megyei Önkormányzat az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén pénteken Szegeden.


Több rendőrre és szigorúbb törvényekre volt szükség a közbiztonság javítása érdekében – idézte föl a Lukács János megyei rendőrfőkapitánytól néhány évvel ezelőtt kapott tanácsokat a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, mielőtt Magyar Annával, a Csongrád megyei közgyűlés elnökével átadták a dandártábornoknak a megye díszpolgári címet.

Az elmúlt néhány esztendőben látványosan javult a Csongrád megyében élők biztonságérzete, úgy, hogy az itt dolgozó 1600 rendőrnek nemcsak a falvak-városok nyugalmát kell őrizniük, hanem az Európai Unió külső határát is – közölte a politikus.

Az államtitkár emlékeztetett rá, 2010-ben 44 ezer rendőr szolgált Magyarországon, ma 4 ezerrel többen. A szigorúbb jogszabályoknak köszönhetően pedig a négy évvel ezelőtti 12 ezer helyett 18,5 ezer bűnöző tölti büntetését a börtönökben. Azzal pedig, hogy a kormány 2013-ban és 2014-ben is 30 milliárd forinttal növelte a rendőrség támogatását, hatékonyabb munkafeltételeket lehet biztosítani a testületnél dolgozóknak – hangsúlyozta Lázár János.

A megye díszpolgára

Lukács János a belügyi szolgálatát 1972-ben kezdte meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon. 1982-től dolgozott különböző beosztásokban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol 1991-ben nevezték ki a főkapitány bűnügyi helyettesének, majd hat évre rá főkapitánynak. Kiemelkedő munkáját számos kitüntetéssel ismerték el, megkapta többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2012-ben pedig Az év rendőre lett. Rendőri munkája mellett tudományos és oktatási tevékenységet is végez, címzetes egyetemi docensként a szegedi jogi kar munkatársa.

Csongrád megye sajtódíját Gémes Sándor fotóriporter, a Szegedma.hu hírportál munkatársa kapta.

MTI