Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
A nemzeti fejlesztési miniszterrel egyeztetett Borkai Zsolt az EYOF kapcsán

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel egyeztetett a 14. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal (EYOF) kapcsolatos feladatokról Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP).


A felek a megbeszélést követően megtekintették a sportesemény helyszíneit - közölte a győri önkormányzat szerda este az MTI-vel.

A nemzeti fejlesztési miniszter kormánybiztosként az EYOF-hoz kapcsolódó összkormányzati feladatok koordinációját is ellátja. A tájékoztató idézi, hogy a miniszter szerint a város kiváló gazdája lesz a július 23. és 29. közötti sporteseménynek, amire a garanciát az is jelenti, hogy a város polgármestere egyben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.

Borkai Zsolt megköszönte a kormány támogatását és elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a rendezvény egész Magyarország jó hírét öregbítse.

Az EYOF sporteseményeinek ad helyet a 6,6 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Olimpiai Sportpark. A komplexum magában foglal egy multifunkcionális csarnokot, kilenc keményborítású pályából álló teniszcentrumot, egy atlétikai versenypályát bemelegítő pályával, egy futófolyosót, tornacsarnokot, cselgáncs csarnokot és közösségi helyiségeket is.

A sportpark közvetlen közelében építették meg az Aqua Sportközpontot, ahol egy ötven méteres versenymedence és egy 33 méteres bemelegítő medence helyezkedik el. A komplexumban rendezik az úszás, a torna, a tenisz, a cselgáncs és az atlétika versenyeit.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, ahol tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak a győri eseményre. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

MTI