Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Önkormányzati gazdasági társaság ellenőrzése kezdődik Tihanyban

Megkezdődött az ellenőrzésre való felkészülés az önkormányzati többségi tulajdonban lévő Congeria Településüzemeltető Szolgáltató Kft., valamint a tulajdonosi joggyakorló önkormányzat ellenőrzésére.


Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2013-2016. évek vonatkozásában ellenőrzi a Congeria Településüzemeltető Szolgátató Kft. gazdálkodásának, valamint Tihany Község Önkormányzata tulajdonosi joggyakorlásának szabályszerűségét.

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy az önkormányzat vagyongazdálkodási tevékenysége során szabályszerűen gyakorolta-e tulajdonosi jogait; a gazdasági társaság szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége, bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelelt-e a jogszabályi és tulajdonosi előírásoknak; a gazdasági társaság kötelezettségállománya jelent-e kockázatot a működésre, valamint a gazdálkodás átláthatósága és elszámoltathatósága érdekében biztosítva volt-e a szolgáltatás díjának megalapozottsága szabályszerű önköltségszámítással.

Az ellenőrzés jelenlegi szakaszában a számvevők és az ellenőrzésbe bevont külső szakértő megismerik az ÁSZ Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési programot, valamint megkezdik az ellenőrzött szervezetektől beérkezett dokumentumok áttekintését.

MTI