Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Visszatekintő - az elmúlt hetek legfontosabb hírei


08.31.

Novák: az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie

Az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie, érezhetővé kell válnia - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a nagykövetasszonyok klubjának a misszióvezetői értekezlet keretében tartott szerdai budapesti rendezvényén.


Idén is lesz téli hajléktalanszálló a Rimaszombati úton, duplájára nő az alapterülete

Idén is várhatóan megnyit a Budapest XI. kerületében, a Rimaszombati úton található volt kollégiumban a téli hajléktalanszálló, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy egy több mint hatszáz négyzetméteres ingatlanrészt biztosít a célra térítésmentesen a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.


08.30.

Czibere: gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre 95 milliárd forint jut

Gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre európai uniós forrásokból 95 milliárdot fordítanak a következő években - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, ahol megnyitotta az Országos és Kárpát-medencei Gyermekvédelmi Konferenciát.


NFM: a kormány az önkormányzatok kezelésében lévő utak fejlesztését is támogatja

A magyar kormány számára nemcsak az országos közúthálózat fejlesztése fontos, hanem az önkormányzatok kezelésében lévő belterületi utaké is - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden a XVII. kerületi Ferihegyi út újonnan elkészült szakaszának átadó ünnepségén.


08.29.

Aláírást gyűjtenek a martfűi Heineken-gyárért

Lakossági aláírásgyűjtést szervez az önkormányzat a város civil szervezeteivel és önkéntesek közreműködésével a Martfűn januárban megszűnő sörgyártás kapcsán - írja a Szoljon.hu.


Mindennapi pénzügyeink: önkormányzati társaságok ellenőrzése

Mi az önkormányzati gazdasági társaságok ellenőrzésének célja? Mit tapasztalt az Állami Számvevőszék az ellenőrzések során? Miért baj, ha rossz az éves beszámoló, vagy nincs javadalmazási szabályzat? A Mindennapi pénzügyeink rovat mostani cikkében ezekre a kérdésekre válaszolunk, hogy Önnek már ne kelljen megkérdeznie.


08.28.

Megyei jogú városok sporttalálkozója Debrecenben

Debrecen ad otthont a megyei jogú városok idei sporttalálkozójának, miután tavaly a cívisváros köztisztviselő-sportolói nyerték meg a versenyeket - mondta Papp László, a vendéglátó város polgármestere a pénteki megnyitón.


Római-part: a főváros törvényesen járt el, ezért nem tartható népszavazás

Megtagadta az Együtt és a Párbeszéd által a római-parti mobilgát megépítése ellen benyújtott népszavazási kérdés hitelesítését pénteki ülésén a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), amely szerint a főváros törvényesen jelölte ki a védmű nyomvonalát, így e kérdésben nem tartható népszavazás.


Novák: 1,1 milliárd forintos pályázat mini bölcsődék létesítésére

Valamivel több mint egymilliárd forintos pályázat indul mini bölcsődék létrehozására - jelentette be a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján.


Római-part: a főpolgármester a közgyűlés elé terjeszti a Lányi-féle tanulmányt

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a Római-partra tervezett mobil védműről Lányi András író, filozófus által készíttetett tanulmányt, amelyben a főpolgármester szavai szerint alátámasztatlan állítások szerepelnek.


Metrófelújítás: október 31-ig megkezdődhetnek a munkálatok

Nagy valószínűséggel október 31-ig megkezdődhetnek a 3-as metróvonal felújítási munkálatai - közölte a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.


Deutsch: a 2018/19-es tanév végére minden köznevelési intézményben lesz szélessávú internet

Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül, valamint az épületen belüli wifi-rendszerek is kiépülnek - hangsúlyozta a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Székesfehérváron.


08.25.

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával Müpa-Nemzeti Színház H néven új gyűjtőállomással bővül a MOL Bubi közbringarendszer. 2017. augusztus 24-étől az új gyűjtőállomásnak köszönhetően immár a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház is kényelmesen megközelíthetővé válik kerékpárral.


Más veszély leselkedik a bulinegyedre, mint azt sokan gondolnák

Miközben a helyi lakók egy része háborog, az önkormányzat szigorítást tervez, egészen más oldalról fenyegeti veszély a bulinegyedként elhíresült Belső-Erzsébetvárost. A magyar üzleti kapzsiságnak köszönhetően jövőre már nem nyit ki sem a Mika-kert, sem az Ellátó-kert, és több egyedi karakterrel rendelkező helyet is veszély fenyeget.


Miniszteri biztos: stabil a köznevelés helyzete

Stabil a köznevelés helyzete Magyarországon, biztonságos tanévnek nézünk elébe - mondta a pedagógusképzés, a pedagógus-továbbképzés és a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák fejlesztésével kapcsolatos feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos csütörtökön Kaposváron.


08.24.

Páva Zsolt nyitott a párbeszédre, egy héttel előbb hívja össze az őszi első közgyűlést

Páva Zsolt, Pécs polgármestere egy héttel előbb hívja össze az első őszi városi közgyűlést, mert - mint lapunknak elmondta - az ellenzéki képviselők az egyre közeledő parlamenti választások miatt láthatóan igénylik a tanácskozások mielőbbi megkezdését.


Nem nyomoz az ügyészség a szegedi parkolóbérletek ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat eljárást a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében - tájékoztatta Kovács Katalin szóvivő szerdán az MTI-t.


08.23.

Miért ne lehetne a koronázóváros 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa?

Cser-Palkovics András polgármester augusztus 20-i ünnepi beszédében jelentette be, hogy Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére.


Az ÖPE mentőcsomagot rakott össze Pécsnek

Megmentenék a szerintük fizetésképtelen pécsi önkormányzatot. Eközben újabb 15 nap haladékot adtak az önkormányzatnak. Az ellenzéki pártok viszont most nagyon kiakadtak.


OKF: befejeződött az országos szúnyogirtási program

Az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal véget ért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált idei országos szúnyogirtási program - közölte honlapján az OKF.


08.22.

Átadnák a problémás útszakaszt az államnak

Szeretne megszabadulni egy régi nyűgtől a pélyi önkormányzat. Még 1994-ben építették a Jászkisért Péllyel összekötő utat. E tizennégy kilométer hosszúságú út nagyon fontos a településnek, hisz' ezen a szakaszon járnak a munkásjáratok is a Jászságba. Ám a tulajdoni viszonyok nem rendezettek.


08.21.

Székesfehérvár is pályázik a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre

Székesfehérvár is pályázik a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) cím elnyeréséért - jelentette be a település polgármestere vasárnap. Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Cser-Palkovics András a város Szent István-napi ünnepi közgyűlésén jelentette be, hogy a fehérváriak véleményének ismeretében a város elindul az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" pályázaton.


Czerván: minél több nemzetközi lovasverseny rendezése a cél

A magyar lovassportok területén a legfőbb célkitűzés, hogy minél több nemzetközi versenyt rendezhessünk - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton, a Pest megyei Tápiószentmártonban.


Révész Máriusz: 27 kerékpáros útszakaszra kötött tervezési szerződést a kormány és a NIF Zrt.

A kormány és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a sikeres közbeszerzési eljárások után 27 tervezési szerződést írt alá nettó 603 millió forint értékben idén júliusban - jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.


08.18.

A diósjenőiek petícióval tiltakoznak Oszter Sándor ellen

A falu lakói nem törődnek bele abba, hogy a színész a saját birtokán folyó munkálatokkal és terveivel ellehetetleníti a helyi horgásztó működését, így folyamatosan háború van Diósjenőn.


Szégyenlistákat írnak a magyar településeken

Múlóban van a négy-öt éve még nagyban virágzó települési adóslista divat, de még mindig sok önkormányzat gondolja úgy, hogy szégyenlajstrommal javíthat polgárai fizetési morálján.


08.17.

Átfogó rendelet készül a bulinegyedről őszre

Átfogó rendeletmódosítást készítünk elő szeptemberre, hogy megoldjuk Budapest bulinegyedének problémáit - reagált a Magyar Nemzetnek Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP), Erzsébetváros polgármestere az ügyben a helyi ellenzék által indított hétfői népszavazási kezdeményezésre.


Czibere: harmadik hónapja osztanak élelmiszercsomagot három megyében a rászorulóknak

Harmadik hónapja osztanak élelmiszercsomagot a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Püspökladányban.


Háromszázmillió forintos közművelődési támogatás az önkormányzatoknak

Pályázati úton összesen 300 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.


08.16.

Nincs szükség a cigány kisebbségi önkormányzatokra?

Arra kérte Cserdi polgármestere az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy ne ijedjen meg a cigánykérdéstől. Bogdán László a Hír TV Newsroom című műsorában azt mondta, hogy nem kérte fel őt hivatalosan Botka László a közös munkára.


Önkormányzati iskolakezdési támogatás, amiről kevesen tudnak

Az önkormányzatok is segítik az erre rászoruló lakóikat az iskolakezdés idején. Sok önkormányzat kínál beiskolázást segítő támogatást a szülőknek, mely általában 5-10 ezer forint környékén mozog, és jellemzően utalvány formájában kapják meg az érintettek.


Információs pavilont nyitottak Szombathely EKF pályázatának népszerűsítésére

Információs pavilon nyílt Szombathely Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázatának népszerűsítésére kedden a vasi megyeszékhely főterén. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere az október közepéig nyitva tartó pavilon megnyitásakor hangsúlyozta: ahhoz, hogy decemberben a legjobb pályázatot adhassák be, szükség van a helyiek támogatására, ötleteire, véleményük megismerésére.


08.15.

Mától kérhetik az állami milliókat a Pest megyei önkormányzatok

Mától igényelhetik a Pest megyei önkormányzatok a felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztésére és a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatására szánt vissza nem térítendő költségvetési forrást, melynek keretösszege 4 milliárd forint.


Drága lesz a dél-budai szuperkórházhoz tömegközlekedést vezetni?

A Dobogóra tervezett dél-budai szuperkórház telkeit nemrég vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Tamás Lászlótól, aki a 444.hu cikke szerint 1998-2002 között fideszes önkormányzati képviselő volt Kőbányán, jelenleg a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottság külsős tagja, Kőbányán pedig 2014 óta a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.


08.14.

Összeírja a kutyákat a pécsi önkormányzat

Lajstromba veszi idén is a kutyákat a pécsi önkormányzat, a napokban Egyetemváros környékén landoltak a postaládákban a kérdőívek. A kétoldalas paksaméta egyik oldalának felén csak a figyelmeztetés olvasható, hogy milyen szabálysértést követ el az, aki nem tölti ki a lapot. Szeptember közepe a határidő.


Visszafestette a Kétfarkúak által felújított padot a rákosmenti önkormányzat

A viccpárt lefestett egy kopott padot kékre, a helyi önkormányzat pedig úgy vágott vissza, hogy átfestette pirosra. A párt aktivistái már korábban is a festékhez nyúltak, hogy felhívják a figyelmet, az önkormányzatok elhanyagolják a közterületeket.


08.11.

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben

Újabb gyanúsítottat - egy bodajki iskolaszövetkezetet vezető férfit - vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult eljárásban, az ügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.


Kárászon valami nincs rendben, Polt válaszolt

Hűtlen kezelés gyanújával vizsgálják egy aprócska baranyai falu gazdálkodását, a polgármester tagadja a fiktív számlázását. Négy szociális szövetkezetet jegyeztek be a pálinkafőzde címére a komlói járásban fekvő Kárászon.


08.10.

Terrorfenyegetés a Balatonnál - megszólalt a polgármester

A rendőrség kizárja a gépjárműveket Balatonboglár teljes parti központjából a Boglári Szüreti Fesztivál idején. Terrorvédelmi okokra hivatkozva a huszonhat hektáros területen lévő húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók, ingatlan használók hajthatnak be, de ők is csak az ingatlanjukon tárolhatják a kocsijaikat.


Budapesti önkormányzatokat vizsgált az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék folyamatosan végzi a budapesti kerületi önkormányzatok vagyongazdálkodásának utóellenőrzését. A témacsoport keretében az ÁSZ legutóbb Budapest Főváros VI., IX. és X. kerületi önkormányzatainak utóellenőrzéseit zárta le, amelyek a korábbi ellenőrzések javaslatainak hasznosítására készített intézkedési tervek végrehajtását értékelték.


Nagy az igény az információbiztonsági szakemberek iránt az önkormányzatoknál

Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem - mondta el az intézmény dékánja az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Rajnai Zoltán közölte: a kétéves akkreditált levelező képzést diplomásoknak indítják, az első évfolyamban harminc-negyven hallgatóval. A mérnökök információbiztonsági szakmérnöki, az egyéb diplomával rendelkezők pedig információbiztonsági szakember képesítést szerezhetnek.


08.09.

Visszautasította a vádakat a Szegedi Közlekedési Társaság

Határozottan visszautasította a magas parkolódíjakról, az automaták meghibásodásáról szóló vádakat a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT).


Egy budapesti nő példértékű felajánlást tett Cserdi tanulóinak

A faluban példás eredményekkel tanulnak a diákok, amire a polgármesterük is nagyon büszke. A fővárosban élő nő is segíteni akar nekik.


Közbeszerzés jogszerűen: a szabályokat vitatták meg Debrecen

Közbeszerzés szabályosan. A gyakorlati megoldásokat vitatták meg a hivatali szakemberek Debrecenben. Augusztus végéig várhatóan rekordösszegű, 3 ezer milliárd forint uniós és állami forráshoz jutnak az önkormányzatok.


08.08.

Az önkormányzat tagad, Zuglóban nincs bírságolás közterületi kamerák felvételei alapján

A Magyar Idők írta nemrég, hogy még mindig bírságolnak közterületi kamerák alapján Budapesten, egész pontosan Zuglóban.


Nőhet az önkormányzati dolgozók bére

Október elsejétől megtörténhet az önkormányzati köztisztviselők bérének emelése, „ha nem, az is egy üzenet az önkormányzati szektor felé" ‒ jelentette ki a Magyar Hírlap hétfői számának nyilatkozva Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.


Támogatott képzések indulnak közművelődési dolgozók számára

Országosan 600 közművelődésben dolgozó számára nyújt lehetőséget ingyenes szakmai továbbképzéseken való részvételre az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 2017 második felében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának 60 millió forintos támogatásával.


Modern városok: 3400 milliárd forintból 260 projekt

Összesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt valósulhat meg a Modern városok program keretében - mondta Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.


08.07.

Ez a polgármesterek legújabb "játszótere"

Így Facebookoznak, sőt, Twittereznek és Instagramoznak a kerületi és városi polgármesterek. A fővárosi kerületeket vezető polgármesterek döntő többsége a legismertebb közösségi portálon, a Facebookon is tartja a kapcsolatot választóival.


Megtartja az önkormányzat a gyerekeket megbetegítő céget

A Blikk az elsők között adott hírt tavaly májusban arról, hogy tömeges ételmérgezés volt egy óbudai iskolában. Arról is beszámoltunk közel 2 hónapja, hogy a bíróság - immár a fellebbezés lehetősége nélkül - kimondta a verdiktet, 2016 tavaszán Az id. Béres József Általános Iskolában 258 gyermek lett rosszul a Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. főztjétől.


FM: nagy az igény a termelői piacokra

Nagy az igény a termelői piacokra, az őstermelőknek értékesítési lehetőségre van szükségük, a vásárlók pedig egyre inkább keresik a jó minőségű hazai termékeket - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton.


08.04.

Hortobágyi tűz: csaknem ezer hektárnyi terület égett le

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban kitört tűzben - közölte a Jász-Nagyku-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője péntek reggel az MTI-vel, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján.


Helyi népszavazást kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd a római-parti mobilgát megépítés ellen

Budapesti népszavazási kezdeményezést adott be az Együtt és a Párbeszéd közösen a római-parti mobilgát megépítése ellen - jelentette be a két párt közös, a budapesti városháza előtt megtartott csütörtöki sajtótájékoztatóján az Együtt Budapesti elnöke.


NGM: a kormány 250 millió forinttal támogatja az önkormányzati adatszolgáltatás javítását

A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap 118 települési önkormányzat az adatszolgáltatás javítására - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.


08.03.

Roma holokauszt: megemlékezéseket tartanak az emléknapon

Ma van a roma holokauszt nemzetközi emléknapja, Magyarországon is több helyen tartanak megemlékezést. Budapesten koszorúzással egybekötött emlékműsort tartanak délután a Nehru parton, a roma holokauszt áldozatainak emlékművénél a Roma Club Kulturális és Közösségépítő Alapítvány, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) és a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ rendezésében.


MNB: az önkormányzatok 20,9 milliárd forintos hitelfelvétellel szemben 81 milliárd betétet helyeztek el

Júniusban a vállalatok 7,5-szer, a háztartások 4-szer annyi betétet helyeztek el, mint amennyivel tartozásaik nőttek új hitelek felvétele miatt a belföldi pénzintézetekkel szemben - derül ki a hitelintézetek összevont mérlegéről szerdán kiadott MNB-jelentésből.


Több nagyvárosban vizet osztanak

A hőségriadó miatt több nagyvárosban locsolóautókkal, ivókutakkal és vízosztással igyekeznek segíteni a lakosokat. A Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint a péntek éjfélig elrendelt hőségriadó miatt Tarlós István főpolgármester utasította a főváros cégeit, hogy tegyenek meg mindent a lakosság hőérzetének csökkentéséért.


Szabó: félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola.


08.02.

OKF: a kánikulában napi negyven szabadtéri tűzhöz hívják a tűzoltókat

A száraz, forró időjárásban több a szabadtéri tűz, a kánikulában naponta negyven ilyen esethez hívják a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.


Nyílt levelet írtak az erzsébetvárosi polgármesternek

Tovább forrnak az indulatok Belső-Erzsébetvárosban a zajos éjszakai élet miatt. Miután múlt héten körülbelül kétszázan tiltakoztak a bulinegyedben lévő tarthatatlan közállapotok ellen, a lakók most a polgármesterhez fordultak.


08.01.

EYOF: a győri rendezés jóval meghaladta az elvárásokat

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a rendezés színvonala jóval meghaladta az elvárásokat a Győrben szombaton véget ért 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).


A FINA elnöke köszönetet mondott Budapest és Balatonfüred önkormányzatának

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke a Papp László Budapest Sportarénában rendezett záróünnepségen.