Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Emmi: 136 millió forint járásszékhely múzeumok támogatására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 136 millió forinttal támogatja a járásszékhely múzeumok idei szakmai programjait - közölte a tárca kultúráért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.


Mint írták, a pályázaton az önkormányzatok a gyűjtemény-feldolgozást elősegítő szakmai munkára, a közvetlen műtárgykörnyezet feltételeinek javítására, valamint a megyei hatókörű városi múzeumok állományvédelmi munkájára nyerhettek támogatást.

A megyei hatókörű városi múzeumok állományvédelmi munkájára tíz pályázó összesen 13 083 000 forint támogatást kapott, a közvetlen műtárgykörnyezet feltételeinek javítására 32 önkormányzat összesen 62 141 400 forint támogatásban részesült, míg a gyűjtemény-feldolgozást elősegítő szakmai munka támogatására 44 önkormányzat összesen 60 775 600 forintot használhat fel. Ebben a kategóriában 46 önkormányzat pályázott, ebből két pályázatot érvénytelennek minősített a bíráló bizottság.

Mint megjegyezték, a hatékony felhasználás érdekében - a beérkezett pályázatokat és az igényelt támogatás célját figyelembe véve - módosították a pályázati felhívást, és az egyes részcélokra rendelkezésre álló keretösszeget.

A keretösszegből összesen 54 olyan járásszékhely önkormányzat részesül, amely múzeumot tart fenn. A maximális támogatás összege megyei hatókörű városi múzeumot fenntartó önkormányzatok esetén 6 millió, egyéb múzeumot fenntartó önkormányzatok esetén 4 millió forint.

A támogatási döntés a kormany.hu oldalon érhető el.

MTI