Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Mészáros Lőrinc alapítványai már több mint 200 millió forinttal támogatják a Vál-völgyi fiatalokat

Újabb alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc és családja a Vál völgyében élő gyermekek és fiatal párok támogatására. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány vissza nem térítendő otthonteremtési támogatást nyújt a 35 évesnél fiatalabb felcsúti vagy alcsútdobozi pároknak, illetve ösztöndíjat ad a térség hat településén élő, jól tanuló felső tagozatos általános iskolásoknak - hangzott el kedden a szervezet bemutatkozó rendezvényén, Bicskén.


Mészáros Lőrinc alapítványai több mint 200 millió forint értékben, három különböző pályázati lehetőséggel segítik a Vál-völgyben élő fiatal párokat és diákokat. A felsőoktatási hallgatókat segítő Mészáros Alapítvány mellett mától a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány támogatásai is elérhetőek a térségben élők számára - jelentette be Mészáros Lőrinc üzletember a szervezet bicskei rendezvényén.

A 35 évesnél fiatalabb felcsúti és alcsútdobozi házaspárok, illetve élettársak akár 5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak otthonteremtésre, amennyiben vállalják, hogy 10 évig otthonuk marad a választott település - fejtette ki alapító. Az 5 millió forintos támogatás új lakás vagy ház vásárlása, illetve építése esetén igényelhető, míg használt ingatlan vételéhez 4 millió forint, felújításhoz, bővítéshez pedig 1,5 millió forintos támogatás kérhető.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek a gyermekes családok, továbbá, akik már több mint három éve Felcsúton vagy Alcsútdobozon élnek, a 100 millió forintos pályázati keret pedig az érdeklődők számától függően bővülhet. Mészáros Lőrinc úgy fogalmazott, lokálpatriótaként úgy érzi, kötelessége támogatni az itt élőket, hogy a fiatalok itt tervezzék a jövőjüket, itt alapítsanak családot és itt neveljék fel gyermekeiket.

Emellett ösztöndíjprogramot is indít az alapítvány: a felcsúti, alcsútdobozi, váli, vértesacsai, tabajdi és kajászói, 4,5-nél magasabb tanulmányi átlagot elérő felső tagozatos gyerekek félévente 100 ezer forintos támogatást kaphatnak, amelyet a sikeres félévek után a tanulók nevére szóló bankszámlára utalnak, a diákok pedig ezután szabadon dönthetnek annak felhasználásáról. A most bejelentett és a korábbi tanulmányi ösztöndíjból az idei tanévben már legalább 200 diákot kívánnak segíteni, mintegy 100 millió forint értékben.

Mészáros Lőrinc arra ösztönözte a térség valamennyi diákját, hogy próbálják minél nagyobb számban javítani tanulmányi átlagukat, az ösztöndíjak keretének ugyanis nincs felső határa, a későbbiekben pedig tervezik a középiskolákra történő kibővítését is.

Szólt arról is, hogy az ösztöndíj a tanulásra történő motiváció mellett arra is lehetőséget teremt, hogy a diákok megvásárolják azokat az eszközöket, illetve részt vehessenek azokon a különórákon, amelyek tovább segíthetik tanulmányaikat.

Mészáros Lőrinc megjegyezte azt is, hogy a Vál-völgyre eddig sem volt jellemző az elvándorlás, mivel a térségnek van jövőképe, sok a munkalehetőség. Példaként említette, hogy cégcsoportjaik mintegy kétezer munkahelyet teremtettek a térségben.

Mészárosné Kelemen Beatrix, a kuratórium elnöke elmondta, férjével együtt biztosak abban, hogy a családok a gyermekük számára legjobb célra használják majd fel a támogatást. Bármire is költik ezt a pénzt, a gyerekek azt látják belőle, hogy igenis érdemes igyekezni, jól tanulni.
Kiemelte, jó szívvel adnak, és abban reménykednek, hogy a jó tanulók példamutatását sokan követik.

MTI