Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Veszprém költségvetésének 46 százalékát fejlesztésre fordítják

Az idei költségvetés 46 százalékát, közel tízmilliárd forintot fejlesztésre fordítanak Veszprémben - jelentette be a város polgármestere hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.


Porga Gyula (Fidesz-KDNP) Veszprém idei büdzséjét a biztos jövő költségvetésének nevezte.

Közölte, 19,8 milliárd forintos bevétellel terveznek, ami 50 százalékkal meghaladja az előző évit. A működési bevételek - elsősorban az 5,5 százalékkal magasabb adóbevételekből adódóan - 7,5 százalékkal növekedtek, a fejlesztésekre jutó források viszont megnégyszereződtek, 7,7 milliárd forintra emelkedtek.

A veszprémi költségvetésben 21,8 milliárd forint kiadással tervez a város, ennek 54 százalékát működésre (11,8 milliárd forint), 46 százalékát fejlesztésre (10 milliárd forint) fordítják. Porga Gyula szerint példátlan a fejlesztési kiadások magas aránya az elmúlt 8 év költségvetéseit tekintve.

A polgármester a bevételi és kiadási oldal közti különbséget azzal magyarázta, hogy számos bevétel - döntően a Modern városok program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program beruházásaihoz kapcsolódó forrás - már a tavalyi évben realizálódott, de azok felhasználása idén jelenik csak meg a város költségvetésében.

Porga Gyula az idei év legnagyobb veszprémi fejlesztései közül kiemelte a Petőfi Színház épületének és környezetének rekonstrukcióját, a városközpont egyik legforgalmasabb csomópontjában, a kórház előtt épülő kettős körforgalmat, valamint az északi iparterület úthálózatának fejlesztését.

MTI