Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Visszatekintő - az elmúlt hetek legfontosabb hírei


03.29.

Öt vidéki és két fővárosi színház újulhat meg

A kaposvári, a debreceni, a veszprémi, a győri, a szolnoki színház, valamint a Nemzeti Színház és a Thália Színház is megújul több mint 40 milliárd forint kormányzati támogatásból.


Megjelent a közlönyben az átcsoportosítás a szociális tüzelőtámogatásra

Kedden megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely több mint egymilliárd forintot csoportosít át a szociális tüzelőtámogatásra.


Emmi: 300 millió forint közművelődési intézmények gyarapítására, felújítására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra, amelyet a közművelődési intézmények és közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítására, épületének karbantartására, felújítására lehet felhasználni.


BM: megötszöröződött a szociális tüzelőanyag vásárlásához nyújtott támogatás

A program 2011-es indulása óta megötszöröződött a szociális tüzelőanyag támogatására fordított kormányzati források összege - mondta szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára.


A kormány 2020-ig csaknem egymilliárd forinttal támogatja a magyarországi szerbek oktatását

A kormány három évre elosztva összesen 998 millió forinttal támogatja a magyarországi szerb nemzetiség oktatásának fejlesztését.


03.27.

Huszonhatezer delegált vesz részt a választási bizottságok munkájában

Több mint 26 ezer delegáltat rögzítettek hétfő reggelig a választási irodák az informatikai rendszerben, vagyis ennyien már biztos részt vesznek az április 8-ai választáson a választási bizottságok munkájában. Négy évvel ezelőtt 41 ezer delegált vett részt a választás lebonyolításában. Delegáltakat pénteken 16 óráig lehetett bejelenteni a választási irodák vezetőinél.


Czibere: az egyik legfontosabb állomásához érkezett a gyermekvédelem megújulása

Megkezdődött az állami gondozott gyermekek korszerű körülmények közé helyezését célzó program utolsó fejezete, amellyel az egyik legfontosabb állomásához érkezett a magyarországi gyermekvédelem megújulása - mondta Czibere Károly hétfőn Somogyváron.


03.26.

Lejárt a nemzetiségiek névjegyzékbe vételének határideje

Ma 16 órakor lejár a nemzetiségiek névjegyzékbe vételének határideje, eddig az időpontig jelentkezhetnek a nemzetiségi névjegyzékbe azok a választópolgárok, akik az április 8-i országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségük listájára kívánnak szavazni.


A hazai nemzetiségek képviselői aláírták az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést

A javaslat célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos elemei az európai uniós jog részeivé váljanak.


Novák: akkor jó a családpolitika, ha helyi kezdeményezések egészítik ki

Igazán jó családpolitika akkor tud megvalósulni, ha a kormányzati intézkedéseket jó helyi kezdeményezések egészítik ki - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára vasárnap Budapesten.


03.23.

Balog: negyvenmilliárd forint értékben épülnek iskolai tornacsarnokok, tornatermek

Az elmúlt három és az elkövetkező három évben negyvenmilliárd forint értékben épültek és épülnek tornacsarnokok, tornatermek és tornaszobák Magyarországon - mondta az emberi erőforrások minisztere a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkőletételén csütörtökön.


Deutsch: a cél, hogy Magyarországon mindenki a digitalizáció nyertese legyen

A magyar kormány célja, hogy minden magyar polgár a nyertese legyen a digitalizációnak - mondta a Digitális jólét programért (DJP) felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten.


03.22.

Letették az M2-est a 2-es főúttal összekötő út alapkövét

A alapkő-letételi ünnepségen Dunakeszin Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, az út megépülésével 100 ezer ember lélegzik fel, mivel tehermentesíti Dunakeszit, amelyen eddig át kellett autózniuk a Gödieknek és a Dunakeszieknek is, ha Budapest felé indultak el. A beruházás 3,2 milliárd forintból valósul meg - fűzte hozzá.


NGM: megjelent a belterületi utak fejlesztését támogató pályázati felhívás

Megjelent a Pest megyei önkormányzatok belterületi útjainak fejlesztéseit támogató pályázati felhívás 7 milliárd forintos keretösszeggel, a kérelmeket április 23-tól lehet beadni - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.


03.21.

A Kúria szerint is jogsértő volt a kispesti önkormányzat plakátleragasztása

A Kúria helybenhagyta kedden a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) azt a határozatát, amely szerint jogsértő volt, hogy a kispesti önkormányzat egy helyi rendeletre hivatkozva leragasztotta a Fidesz választási plakátját. A bíróság ugyanakkor megállapította, hogy a több mint egymillió forintos bírság kiszabása jogszerűtlen.


Uniós bizottság: megkezdődött a regisztráció az ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítésére

Az Európai Bizottság elindította a WiFi4EU portál működését, ezzel lehetővé vált, hogy az európai települések a portálon keresztül regisztrálhassanak uniós támogatásért, hogy ingyenes wifi-hozzáférési pontokat létesítsenek közterületeiken - közölte Marija Gabriel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztos kedden.


03.20.

Megkezdődött a Cegléd és Abony közötti gyorsforgalmi út építése

Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítmények építése - jelentette be a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hétfőn Szolnokon sajtótájékoztatón.


Potápi: várhatóan meglesz az egymillió aláírás a Minority SafePack keretében

Várhatóan összegyűlik a szükséges egymillió aláírás az őshonos európai kisebbségek érdekében indított Minority SafePack kezdeményezés keretében - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a kezdeményezésről rendezett konferencián hétfőn, Budapesten.


03.19.

Hóvihar: több száz esethez riasztották a tűzoltókat

Országszerte alakultak ki magas hótorlaszok, csúszós útszakaszok, többfelé vezetékszakadásokat okozott az intenzív havazás, hófúvás, illetve az ónos eső - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap reggeli összesítéséből.


03.13.

Jogerősek az országos nemzetiségi listák

Mind a 13 országos nemzetiségi lista nyilvántartásba vételéről szóló határozat jogerőre emelkedett hétfőn.


03.12.

Fazekas: az Európai Unió három leggyorsabban fejlődő agráriuma között van a magyar

A magyar mezőgazdaság megerősödött, talpra állt az elmúlt években és mára az Európai Unió három leggyorsabban fejlődő agráriuma közé került - mondta a földművelésügyi miniszter Böhönyén pénteken.


Eddig több mint 57 ezren szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben

Még közel két hétig, március 23. 16 óráig jelentkezhetnek a nemzetiségi névjegyzékbe azok a választópolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségük listájára kívánnak szavazni. Eddig 57 ezren jelzték ezt a választási szerveknek.


Kósa: a távhőszolgáltatók az áprilisi számlában írják jóvá a téli rezsicsökkentést

A kormány hétfőn tárgyal a távhővel fűtők téli rezsicsökkentését szabályozó rendeletről, amely alapján a szolgáltatók az áprilisi számlákban érvényesítik a 12 ezer forintos támogatást - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.


03.09.

Lerakták az M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közötti szakaszának alapkövét

Lerakták az M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közötti szakaszának alapkövét csütörtökön. A 28,9 kilométer hosszú, 69 milliárd forintból várhatóan 2021 elejére elkészülő út kétszer egy sávos lesz, de később akár autópályává is fejleszthető.


Az NVB megállapította a regisztrált nemzetiségi választópolgárok számát

Megállapította az április 8-ai választásra regisztrált nemzetiségi választópolgárok számát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén. A létszámmegállapító határozatnak azért van jelentősége, mert a Magyar Államkincstár ennek alapján határozza majd meg az egyes nemzetiségi önkormányzatok kampánytámogatását.


03.08.

Több településen javult a levegő minősége

Az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség, de Putnokon továbbra is veszélyesnek, Sajószentpéteren egészségtelennek minősítette a levegő minőségét a magas szállópor-tartalom miatt szerdán az Országos Közegészségügyi Központ.


Orbán: téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.


03.07.

Korrupcióellenes szemináriumot tart az ÁSZ

Ötödik alkalommal rendezi meg nemzetközi korrupcióellenes integritás szemináriumát az Állami Számvevőszék (ÁSZ) március 5-9. között Budapesten. A rendezvényen átadták a Solidus-díjakat, amelyet idén Handó Tünde, az OBH elnöke és Makkai Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője kapott - közölte az ÁSZ hétfőn az MTI-vel.


Novák: a kormány tízmilliárdot fordít családbarát szülészetek kialakítására

A kormány tízmilliárd forintot fordít arra, hogy minden szülészetet családbaráttá tegyenek - közölte a család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár hétfőn Komáromban, ahol a város polgármesterével és a térség országgyűlési képviselőjével köszöntötték a település újszülöttjeit és szüleiket.


Több településen magas a légszennyezettség

Két településen veszélyesnek, három helyen egészségtelennek minősítette a levegőt kedden a szálló por (PM10) magas szintje miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).


Kísérleti program a leghátrányosabb térségek felzárkózása érdekében

Öt járás 104 települését és mintegy százezer embert érint a Végtelen lehetőség elnevezésű kísérleti program, amely a leghátrányosabb helyzetű régiók felzárkózását segíti elő a legjelentősebb civil és egyházi szervezetek, szeretetszolgálatok bevonásával - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon.


03.05.

Kósa: prioritás az óvodafejlesztési program

Növelte az óvodai rendszer terhelését az, hogy az eddigi öt- helyett háromévesen kötelező óvodába adni a gyerekeket, ezért a kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) keresztül prioritásként kezeli az óvodai kapacitások bővítését, az óvodák felújítását - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.


Az NVB felfüggesztette Czeglédy Csaba mentelmi jogát

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.


03.02.

Varga: 2015 óta 3,8 milliárd forint jutott óvodai férőhelyek bővítésére

A kormány 2015 óta 94 településen összesen 3,8 milliárd forinttal támogatta az óvodai férőhelyek bővítését - közölte Varga Mihály, a főváros II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten.


Tarlós: kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása

Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, de ezt megelőzően egy kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján - mondta el Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.


03.01.

A kecskeméti önkormányzattól kérnek iratbetekintést az OLAF vizsgálatával kapcsolatosan

Önkormányzati képviselők jelezték, hogy a mai napon iratbetekintést kérnek az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatával kapcsolatos dokumentumokba, illetve a közvilágítás fejlesztésével kapcsolatos iratokba, e célból felkeresik Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalát.


Maradnak mindenhol az önkormányzatok

Határozottan visszautasította dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azokat a minden alapot nélkülöző állításokat, hogy csorbulna a jövőben az önkormányzatiság hazánkban.