Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.




Tarlós: a kormány és a városvezetés jelentősebb eredményeket kíván felmutatni Budapesten

A kormány és a városvezetés szeretne közösen jelentősebb eredményeket felmutatni Budapesten a következő időszakban, az ehhez szükséges organizációs feltételek feljavultak - mondta Tarlós István főpolgármester szerda este az Inforádió Aréna című műsorában.


Tarlós István a kormány és a főváros között létrehozandó együttműködési struktúráról kifejtette: a főváros működtetésével kapcsolatos kérdésekhez az új struktúrában senki nem kíván hozzányúlni, továbbá a "kisebb lélegzetű" fejlesztések és felújítások maradnak a fővárosnál.
Az átfogó fejlesztéseket - amelyeket a nagyvárosokban az állam nélkül lehetetlen lebonyolítani, vagy az agglomerációt is érintik - az állam bonyolítja le, de a korábbiakhoz képest jelentősebb mértékben be kívánja vonni a fővárost - mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy kérik majd, hogy a főváros saját fejlesztéseiben is legyen együttműködés.
Tarlós István megismételte, hogy a miniszterelnök által a kormányban végrehajtott személyi változások az együttműködés feltételeit jelentős mértékben javítják.
Közölte azt is, Orbán Viktor kormányfőnek javasolni fogja, hogy kössenek közvetlen megállapodást a kidolgozandó tízéves fővárosi fejlesztési koncepcióról.
Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár a műsorban kijelentette: az átszervezés lényege, hogy a kormány "legyen jobb partnere a fővárosnak".
Elmondta, a Fővárosi Közgyűlés által öt évvel ezelőtt elfogadott hosszú távú fejlesztési tervből indulnak majd ki az említett koncepció kidolgozásánál.
A műsorban a főpolgármestert kérdezték a BKK-ról. Tarlós István elmondta: bizonyos tapasztalatok alapján korábban úgy fogalmazott, hogy ebben a formájában nincs értelme. Közölte azt is, hogy a közbeszerzési céget még ebben a ciklusban át kell szervezni vagy meg kell szüntetni.

MTI