Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Új gyárat épített a Gyermelyi Tojás Tatabányán

A Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással új takarmánygyárat épített, a létesítmény évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.


A vállalat tájékoztatása szerint a takarmánygyár alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal. A berendezések lehetővé teszik a mikro- és nyomelemek pontos adagolását.
Az üzem központi részét képező torony 9 emeletes. A takarmánygyár vezérlése, mérlegrendszere automatizált, a létesítményben összesen kilenc ember dolgozik.
A takarmány alapanyagok nagy részét a vállalatcsoport növénytermesztése biztosítja. Az üzem a saját állatállomány ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira. A másfél év alatt megvalósult beruházás külső partnerek kiszolgálására is lehetőséget teremt.
Az új üzem Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitás tervezett bővítését is képes kiszolgálni. A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását.
A Gyermelyi Tojás Kft. Magyarország legnagyobb tojástermelő vállalkozása, három tojásfarmján összesen 540 000 tojótyúkot tart, ahol évi 140 millió tojást termel.
A Gyermelyi Zrt. két malommal rendelkezik. Évente 140 ezer tonna gabonát őröl meg, ezzel a magyar lisztpiac egyik meghatározó szereplője. A 8880 hektáron gazdálkodó növénytermesztő ágazat a vetőmag előállításától kezdve felöleli a teljes termesztési folyamatot.
A cégcsoport 500 embert foglalkoztat. Az elmúlt öt évben több mint 14 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ebből 9 milliárd forint a 2017-es év beruházási összege. A társaság 2017-es konszolidált árbevétele meghaladta a 22 milliárd forintot.

MTI