Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Félmilliárdos bölcsődebővítés Budaörsön

Negyedmilliárdos uniós támogatásból, és majdnem ugyanennyi önkormányzati forrásból több mint duplájára bővül a budaörsi Pitypang bölcsőde férőhelyeinek a száma. A napokban induló beruházás révén az intézmény alkalmas lesz a különleges nevelési igényű gyermekek ellátására is. Az intézményt jövő ősszel vehetik birtokukba a kicsik. 


2011 őszétől 80 férőhellyel bővül az eredetileg 60 gyermek ellátására kialakított budaörsi Pitypang bölcsőde. Erre a kapacitásnövelésre rendkívül nagy az igény a szülők részéről, hiszen Budaörsön sok a kisgyermekes család.
A felújítás költségeinek felét uniós forrásból fedezi az önkormányzat, miután 250 millió forintot nyert a Közép-magyarországi Operatív Program pályázatán. A beruházás révén az intézmény alkalmas lesz a különleges nevelési igényű gyermekek ellátására is. Külön hang- és fényterápiás szoba épül, de lesz vízi terápiás medence, só szoba, valamint egy hatalmas fedett játszó rész, ugyanakkor a meglévő mellé egy újabb tornaterem is készül a kicsik örömére.
Megújul a gyermekintézmény konyhája, a jelenlegi, napi 100 adag helyett ősztől már 250 adag étel készülhet; a mosoda kapacitása is nő, a most használt háztartási mosógépek helyett ipari gépeket helyeznek üzembe a felújítás befejezésekor. Az épületben teljes körű akadálymentesítés valósul meg.
A bővítéssel az épület alapterülete majdnem két és félszeresére nő, a projekt eredményeként pedig a bölcsőde a jelenlegi 60 helyett 140 gyereket fogadhat majd.
Budaörsön, különösen az elmúlt két évtizedben nő dinamikusan a lakosságszám.  A beköltözők között magas a fiatal párok, különösen a kisgyermekes családok aránya. A növekedés az önkormányzatot egyre komolyabb próbatétel elé állítja; így például a bölcsődei ellátás megszervezése, és színvonalának emelése is nagy kihívás a városnak. 
Budaörs folyamatos fejlesztéseket hajtott végre eddig is, hogy megnövelje a bölcsődei férőhelyek számát a városban. A most bővítés előtt álló Pitypang bölcsődét, alig néhány éve, 2002-ben adták át 60 férőhellyel, míg a Lévai utcai bölcsődét (Százszorszép) 2008-ban 20 férőhellyel 80 fősre bővítette a város.

Azonban a megnövelt férőhelyszám is kevésnek bizonyult, hiszen az elutasítottak száma folyamatosan nő, és mindkét bölcsőde rendre a kapacitásán felül vesz fel gyerekeket.
A városnak lépnie kellett; a leginkább kézenfekvő döntésnek a Pitypang bölcsőde bővítése tűnt. 
A tervezett, nagy összegű beruházást a hosszú távú költséghatékonyság is indokolta. A 250 milliós uniós támogatás nélkül csak egy jóval kisebb fejlesztésre lett volna lehetőség, mely a kapacitásgondokat ugyan időlegesen mérsékelné, de meg nem oldaná. Később újra építeni kellene, az pedig jóval többe kerülne, ráadásul a város elesne a lehetséges uniós források igénybevételétől is.
A bővítéssel hosszú távon is biztosítható lesz Budaörsön a családok igényeihez igazodó magas színvonalú, ugyanakkor a férőhelyek számát tekintve is elegendő mértékű bölcsődei ellátás.