Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.




Gyámság alá helyezték a pécsi városvezetést?

A pécsi önkormányzat irányítását egy új döntéshozó elnökség segíti a jövőben – tudta meg a Pécsma.hu. Az ellenzék úgy látja: Páva Zsoltot, Pécs fideszes polgármesterét egyszerűen gyámság alá helyezték. Azt ráadásul az odalátogató Orbán Viktor miniszterelnök is elismerte, hogy a város nincs könnyű helyzetben.


A pécsi önkormányzat irányítását új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben - írta a Pécsma.hu. A hírportál szerint a testület elnökévé Csizi Pétert, Pécs egyik fideszes országgyűlési képviselőjét választották.

A lap úgy tudja, a stratégiai irányítótestület célja, hogy "a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen".

Csizi Péter a lapnak úgy fogalmazott: "közös erővel segíteni a város működését, szorosabbra fűzni a viszonyt a városirányítás és a kormányzati szinten folyó tárgyalásokban oroszlánrészt vállaló parlamenti képviselők között".

Pécs fideszes országgyűlési képviselője kitért arra, is hogy "szinte azonnal" át kell tekinteni a baranyai megyeszékhely hosszú távú működését, s kezelni kell a gazdasági problémákat, illetve új, hatékony megoldásokat kell alkalmazni a mindennapi működésben.

Puccs a polgármester ellen

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester elvesztette a kormány bizalmát, és "a fejére, a helyére ültetik" azokat az embereket, akik eddig is informálisan részt vettek a döntések előkészítésében.

Pécsre olyan városvezetés kell, amely képes felismerni és megoldást találni a város problémáira – hangoztatta. Gulyás Emil, az MSZP pécsi szervezetének elnöke közölte: frakciójuk a következő városi közgyűlésen kezdeményezi a testület feloszlatását.

Ez mégsem gyámság

A polgári közösségben az összefogás, egymás segítése és a közös munka erőt jelent - írta a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciója közleményében. Az ellenzéki álláspontokat visszautasítva kiemelték: a rombolás logikája szerint gondolkodik az, aki szerint "megpuccsolták", vagy "gyámság alá helyezték" volna Pécs polgármesterét.

"Sajnálatos, de érthető, hogy Tóth Bertalan nem ünnepel Péccsel és a pécsiekkel, hiszen mióta elköltözött Budapestre, minden erejével szocialista politikai karrierjének építésére koncentrál" - áll a kommünikében, amely rögzítette: 2009-2010 óta több mint 102 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a városba a kormánynak köszönhetően.

A pécsi Fidesz szerint Tóth Bertalan "láthatóan elfelejtette már azokat az időket, amikor a csőd szélére sodorta a várost szocialista politikustársaival együtt 2008-ban". Mint hozzátették, akkor "csak egy sokmilliárdos ingatlan- és kötvénytrükkel tudták elodázni pár hónapig a fizetésképtelensége".

Orbán a pécsiek mögött áll

Pécs nincs jó költségvetési helyzetben, de lehet ránk számítani – fogalmazott egy nappal később Orbán Viktor miniszterelnök Pécsett, amikor ünneplő tömeg fogadta a Kodály Központban megrendezett jubileumi egyetemi program kezdete előtt.

A város nincs jó költségvetési helyzetben, ezt meg kell oldani; ennek van egy tudása, hogy hogyan kell csinálni. Aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is – szögezte le a Kodály Központban tartott beszédében a miniszterelnök.

Orbán Viktor rövid szónoklatában ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy a kormányra lehet számítani és "mi a pécsi emberek mögött fogunk állni". Legyenek kedvesek és támogassanak bennünket – zárta beszédét a fideszes politikus.

Munkatársunktól/MTI