Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2018. február

A többséget adó Fidesz-KDNP szerint a 2018-as büdzsé teljes mértékben biztosítja a főváros működőképességét és a legfontosabb fejlesztéseit. A Jobbik viszont úgy látja, a fővárosnak évről-évre válságköltségvetése van. Horváth Csaba (MSZP) véleménye az volt: az idei büdzsé a kormányzattal szembeni kiszolgáltatottság és az eladósodás költségvetése.

Február az önkormányzati költségvetések évadja. Legtöbb helyen az előző évinél jóval több bevétellel kalkulálnak, így mindenhol nagyarányú fejlesztéseket terveznek.

Február közepén, öt napon át 112 hivatalban, több mint 7300 önkormányzati köztisztviselő tartott munkabeszüntetést a béremelésért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) szervezésében. A kormány azonban továbbra sem hajlandó tárgyalni az érintettekkel, ezért márciusban is folytatják.

Csak az utóbbi két hétben négy darab, több százmilliós gigaprojektet jelentett be Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztere a Modern Városok program keretében. Az MSZP ennek kapcsán korábban úgy fogalmazott: Orbán Viktor és emberei körbeígérgették az országot, de az emberek a fejlesztésekből nem sok mindent láttak.

Az eredményesség és az integritás elválaszthatatlan egymástól a közszférában – hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke, Veszprémben. Domokos László a megyei múzeumok ellenőrzési tapasztalatait, valamint az ellenőrzések hasznosulását ismertette a Megyei Jogú Városok Szövetségének éves közgyűlésén.

Debrecen, Győr és Veszprém pályázatait ajánlja az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe a pályázat független nemzetközi szakértői testülete.

Idén is fejleszthetik adatszolgáltatásuk minőségét a hazai települések, amire a korábbi évekhez hasonlóan 50 millió forint áll a rendelkezésükre. A pályázatra azok az önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek időben és megfelelő minőséggel teljesítik a 2017-es adatszolgáltatásaikat.

A nemzetiségi névjegyzékben mintegy 57 ezer regisztrált választópolgár szerepel – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) március első napjaiban. A határozatnak azért is van nagy jelentősége, mert a Magyar Államkincstár ennek alapján határozza meg a nemzetiségi önkormányzatok kampánytámogatását.

Noha Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint minden az előzetes tervek szerint halad, a Magyar Nemzet úgy tudja: az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot, vagyis a Liget projekthez kapcsolódó egyik legnagyobb intézményt már biztosan nem adják át időben.

Kevesen jelentek meg, ezért érvénytelenül zárult a bulinegyedről szóló erzsébetvárosi népszavazás. A hírt az éjféli záróra ellen és az amellett kampányoló aktivisták is sikerként könyvelték el. Az önkormányzat jelezte: az eredménytől függetlenül továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében.

  Következő