Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. november

Pécsett az orvosi kar bővül, Békéscsabán energetikai fejlesztéseket hajtanak végre, Dunaújvárosban a múzeum, Tatabányán a könyvtár felújításának munkálatai kezdődnek el a Modern Városok program keretében.

A csökkenő adóbevételek miatt több hazai településen is a helyi közterhek emelése mellett döntöttek. Míg Zalaegerszegen az iparűzési és a kommunális adó szabályozása változott, Nagykanizsán a reklámhordozókra vetettek ki új terhet. Ráadásul mindkét városban nőtt az építményadó is.

Az elektronikus ügyintézés (e-ügyintézés) feltételeinek biztosítására önhibájukon kívül nem kész állami szerveket a kormány rendeletben közzéteszi - ezt tartalmazza az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény módosítása, amelyet fideszes kezdeményezésre vitatott meg az Országgyűlés.

Megsemmisítette a közfoglalkoztatottakra vonatkozó, álláspontja szerint diszkriminatív, a magánszférát szükségtelenül korlátozó rendelkezéseket az Alkotmánybíróság (Ab).

November közepén vitatta meg a hulladékról szóló törvény módosítását az Országgyűlés. Noha azt még Bartos Mónika, a Fidesz vezérszónoka is elismerte, hogy a hulladékgazdálkodás "nagy kihívás", az ellenzék szerint ugyanakkor már meg is indult a szemétszállítás összeomlása.

A települések csaknem négyötödét érinti az úgynevezett energiaszegénység, ráadásul a helyi önkormányzatok középületeinek hőszigetelése és fűtési rendszere is rossz állapotban van – mutatott rá a WWF Magyarország november közepén publikált jelentése.

Jövőre 1,2 milliárd forintra nő a tanyafejlesztésre fordítható pályázati keret – közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. Az MSZP szerint a fejlesztési programok nem működnek és a "felesleges forrásfelhasználás" jellemzi őket.

Mintegy 21,5 milliárd forintos forrásból elindul a Kárpát-medencei óvodafejlesztés második üteme, amelynek keretében 77 új óvoda, bölcsőde épül és 250 intézmény újul meg 2019 végéig - jelentette be Grezsa István kormánybiztos.

Olcsóbban újítják fel a bécsi metrót, mint a budapesti hármas vonalat – figyelmeztetett novemberi sajtótájékoztatóján Pongrácz Gergely, a LMP fővárosi politikusa. Sovány vigasz csak a Fidesz számára, hogy az Európai Bizottság a 4-es metróberuházás kapcsán a 2010 előtti városvezetést marasztalhatja el.

A kínai Huawei és a német Deutsche Telekom is gőzerővel dolgozik az úgynevezett okos városok fejlesztésén a kelet-európai régióban. Utóbbi ráadásul Budapesten hozta létre European Smart Solutions Center (ESC) központját, amelynek célja az okos városok kiépítésének felgyorsítása Európában.

  Következő