Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2016. december

A parlament őszi ülésszakának utolsó napján elfogadták azt a törvénymódosítást, amely rendezi a polgármesterek bérét. Ezen túl nem a helyettes államtitkári, hanem az államtitkári javadalmazáshoz kötik azt.

Noha a fővárosi forrásmegosztást rendben találta, öt befektetési tevékenységben is érintett település ellenőrzésénél komoly hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) decemberben. A szervezet közölte: idén is folytatják az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzését.

Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership) elnevezésű nemzetközi kezdeményezésből, amely a korrupció elleni fellépést koordinálja. A kormány a döntést azzal indokolta, hogy a szervezet „egyes országok leckéztetésének terepévé vált”. Az ellenzéki pártok szerint a kabinet ezzel már a látszatát is feladja annak, hogy komolyan venné a korrupció elleni küzdelmet.

A magyar diákok súlyosan romló teljesítményéről tanúskodik a legújabb PISA-felmérés. Ennek fényében az ellenzék és a pedagógiai szakmai szervezetek is megkérdőjelezik, hogy jó irányba halad-e a kormány, amikor teljesen államosítja a közoktatást.

Noha az Igazságügyi Minisztérium (IM) még egy közleményt is kiadott azért, hogy meggyőzze Áder János köztársasági elnököt a közigazgatási bíráskodás fontosságáról, az államfő december végén mégis az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult a készülő törvénycsomag miatt.

Több mint 2460 milliárd forint fordítható a közúthálózat fejlesztésére 2020-ig, amelyből 1279 milliárd forint hazai forrás – közölte Pana Petra a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára Győrben, a várost keletről elkerülő út második, 3,8 kilométer hosszú szakaszának átadásán.

Újabb hónap, újabb botrány a budapesti hármas metró körül. Ráadásul Tarlós István főpolgármester már azt is elismerte, hogy a szerelvények üzembiztonsága sem kifejezetten jó. A Liberálisok egyenesen úgy fogalmaztak: elvesztegetett év volt a tavalyi a metrófelújítás szempontjából.

Az évtized végéig mintegy 365 milliárd forintot költene a kormány balatoni fejlesztésekre. A 2015-ben bejelentett, majd tavaly egyszer már visszavont koncepcióból kiderül, hogy a legtöbb pénzt turisztikai és közelkedési fejlesztésekre fordítanák. Sportra és szociális üdültetésre viszont alig jut valami.

Hat megyei hatókörű városi múzeumot vizsgált meg az Állami Számvevőszék. A 2011 és 2014 közötti évekre kiterjedő ellenőrzések során az egyes intézmények tekintetében eltérő mértékű, de olyan sorozatos szabálytalanságokat tárt fel, amelyek veszélyeztethetik a múzeumok által kezelt, állami tulajdonban lévő kulturális javak megőrzését. Eközben egy törvénymódosítás nyomán huszonkét múzeumi és könyvtári épület került önkormányzati tulajdonba.

Jelentősen nőtt a nemzetiségi intézmények száma és lényegesen többen vannak azok is, akik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat – árulta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Ráadásul már biztosra vehető az is, hogy pályázati pénzekből 2017-ben sem lesz hiány.

  Következő