Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. július

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) felhívására kétórás munkabeszüntetés volt sok polgármesteri hivatalban július közepén. Ezt követően felgyorsultak a tárgyalások az önkormányzati és dolgozói érdekképviseletek valamit a kormány között.

Módosítanának a közigazgatási bírói álláshelyekre való jelentkezés menetén – közölte július végén az Igazságügyi Minisztérium (IM). A tervezet kritikusai szerint a változtatás a minisztériumokban és más állami hivatalokban ülő, Fideszhez lojális pályázóknak kedvez.

A Modern városok program 3400-3500 milliárd forintnyi fejlesztést tartalmaz, a 23 érintett város projektjei zömében még csak a tervezési szakaszban vannak, de jövőre - a kivitelezések indulásával - akár ezermilliárd forintot is lehívhatnak – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Országszerte válságos szinthez közelít a víziközművek állapota – olvasható a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által összeállított és az Átlátszó.hu internetes portál birtokába jutott elemzésben. A dokumentum szerint a vízközművek felújításához nagyjából 3000 milliárd forintra lenne szükség.

Noha azt még a nemzetgazdasági miniszter is elismerte, hogy az egészségügy lemaradását nem lehet pár nap alatt ledolgozni, az MSZP szerint szakembereknek kéne megszervezni az egészségügyet, nem pedig "fideszes kóklereknek". Az LMP úgy látja, a beígért béremelés duplájára lenne szükség.

A Kárpát-medence magyar polgármestereinek a városgazda szerepén túl a közösségépítésben is szerepet kell vállalniuk - fogalmazódott meg Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) önkormányzati tárgyú pódiumbeszélgetésén, amelyen felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, magyarországi és erdélyi polgármesterek, önkormányzati szakemberek beszélgettek munkájukról, országuk önkormányzati rendszerének a sajátosságairól.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta hat budapesti kerületi önkormányzat vagyongazdálkodásának utóellenőrzését, eszerint a XI., a XVII. és a XXII. kerületi önkormányzat végrehajtotta az intézkedési tervben korábban meghatározott feladatokat, míg a XIII., a XIV. és a XIX. kerületnél a hiányosságok részben továbbra is fennállnak.

Országosan több mint 100 milliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a bölcsődei és óvodai férőhelybővítésekre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Újabb hónap, újabb botrány a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) háza táján. A metró felújítása után júliusban az online jegyértékesítési rendszer miatt kellett magyarázkodnia a fővárosnak. Az LMP szerint a rendszerszintű korrupció miatt történt minden. Az ellenzék Tarlós István fejét követeli.

Tavaly a magyar internetezők 83 százaléka volt jelen valamilyen közösségi hálózaton. Ez a legmagasabb arány az egész Európai Unióban (EU), amit már az önkormányzatok sem hagyhatnak figyelmen kívül. Ráadásul a hazai felhasználók 88 százaléka híreket is szívesen olvas online.

  Következő