Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2017. február

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyéknek szánt 547 milliárd forint értékű fejlesztési forrásról döntenek hamarosan - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Míg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt jelentette be, hogy a 2014-2020-as időszak keretére 2017. március 31-éig minden uniós pályázatot kiírnak.

A napokban sorra fogadják el a települések a 2017. évi költségvetéseiket. Összeállításunkban néhány nagyváros, Budapest, Debrecen, Szekszárd, Szombathely büdzséinek főbb jellemzőit vizsgáltuk meg.

Tovább gyűrűzik a minden idők legkorruptabb magyar beruházásaként emlegetett 4-es metró ügye. Noha Demszky Gábor volt főpolgármester szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) jelentése egyoldalú és megalapozatlan, a Fidesz úgy látja: igenis "van takargatnivalójuk" a baloldali-liberális politikusoknak. Míg egyes elemzők szerint fideszesek is érintettek lehetnek az ügyben.

A Fővárosi Közgyűlés március elején visszavonta a 2024. évi olimpia megrendezésére beadott pályázatát. Az ülésen Budafok polgármestere középkori várostromok kútmérgezéseihez hasonlította a pályázat ellen indított támadásokat. A kérdés így már csak az, mi lesz az olimpiára szánt pénzek sorsa.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) beadványát, amelyben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél (FKF) a február 20-ára tervezett sztrájk miatt a még elégséges szolgáltatások megállapítását kérték a bíróságtól.

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul tízmilliárd forintos kerettel - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára február végén. Szakértők szerint csak a tehetősebb városok tudják majd igénybe venni a támogatást.

Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet 2023-ban. Az uniós pénzek körül természetesen már ott ólálkodik a kormány is: tárcaközi bizottságot hoztak létre annak érdekében, hogy a "közpénzek optimálisan hasznosuljanak" a pályáztatás során.

Eredménytelen lett a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat, miután Jordán Tamást, a korábbi igazgatót, nem támogatta a városi közgyűlés többsége. A döntéssel egy időben több százan tüntettek a városháza előtt Jordán Tamás mellett. Új pályázatot írnak ki.

Furcsa körülmények között jutott a közvélemény tudomására Esztergomban és Párkányon is, hogy utóbbi településen hulladékégetőt terveznek. A lakossági felháborodás nyomán mindkét önkormányzat elutasította a tervet.

Már mintegy 2100 olyan kistelepülés van Magyarországon, ahol hozzáférhetünk az egyik leggyorsabb, 150 megabites letöltési sebességet biztosító mobilinternethez. Ezzel hazánk a világ harmadik leggyorsabb mobilnetet biztosító országa lett az OpenSignal felmérése szerint.

  Következő