Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
2018. január

Bár Lázár János kijelentette, nincs politikai vita a közigazgatási rendszer működéséről, az LMP mégis parlamenti vitanapot kezdeményez a témáról. Az ellenzéki pártok közül ráadásul több úgy értesült, hogy a Fidesz a választások után akarja "beszúrni a halálos döfést" a magyar önkormányzatiságba.

Már több mint 45 ezren jelezték, hogy nemzetiségi listára szavaznának az áprilisi országgyűlési választáson – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI). A legtöbben a romák, a németek és a horvátok vannak. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyelőre kilenc országos nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba.

Szita Károly kaposvári polgármester kezdeményezésére, sorra hozzák meg határozataikat a képviselőtestületek, amelyben elítélik a „Soros-tervet”. Eddig csak néhány nem fideszes, városi polgármester merte keményen bírálni a módszert, amivel kampánycélokra igyekeznek felhasználni az önkormányzatokat

Nem múlik el hét, hogy ne jelentene be újabb és újabb jövőbeli beruházásokat a kormány, amelyek a Modern városok program keretében valósulnak majd meg. Az MSZP szerint ténylegesen csupán a 10 százalékát fizették ki annak a pénznek, amelyet újra és újra megígérnek.

Jó hír az önkormányzatoknak, hogy az eddigi 454 településen felül további 1236 önkormányzat kap 17,9 milliárd forintot az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt 2017-es pályázat keretében. Az viszont kevésbé, hogy időnként tisztázatlan körülmények között lehet valaki vesztese vagy éppen nyertese a különböző pályázatoknak.

Bár még bőven van idő az önkormányzati költségvetések elfogadására, néhány településen már most kemény munka folyik. Hódmezővásárhelyen meg is szavazták, míg Békéscsabán első olvasatban tárgyalták meg a helyi büdzsét.

Február közepére újabb sztrájkhullám várható az önkormányzatokban – tudta meg az MFOR című internetes portál a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetétől (MKKSZ). Ráadásul ezúttal csatlakoznának hozzájuk a kulturális szféra dolgozói is, ahol szintén tíz éve nem volt béremelés.

Kilenc ellenzéki párt február elején megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. Tarlós István főpolgármester szerint teljesen félrevezető a népszavazási kezdeményezés.

Noha az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismételte: a kormány senkit sem hagy az út szélén, ezen a télen már 114-en fagytak meg az országban – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF). A szervezet a tömeges kilakoltatásoknak tulajdonítja a szabad ég alatt, közterületen megfagyottak számának drasztikus növekedését.

Noha a levegő minőségének védelmét szolgáló intézkedések eredményesek voltak, az illegális hulladékégetés problémájával foglalkozniuk kell a döntéshozóknak – szögezte le az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetője. Télen azokban a régiókban nő meg a levegőben a szennyező anyagok koncentrációja, ahol az emberek életszínvonala nem éri el az országos átlagot.

  Következő